Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sebba75
    Ambiente
    • 2009
    • 225

Zamieszczone przez Big
    Zamieszczone przez sebba75
    S10 i S17 z Scholla daje bardzo dobry efekt jesli chodzi o polerke reczna
    Sebba dobry efekt osiągniesz też za pomocą ScratchX2 czy Ultimate Compoud lub też środków innych firm. Trzeba tylko sie przyłozyć do roboty. Naprawdę nie ma potrzeby na siłę zachwalać sprzedawanych przez siebie produktów. Dobrej klasy produkt obroni sie sam
    Naprawde?Ale auto reklama jest dobra
    PS oczywsicie ze dobry produkt obroni sie sam rozumiem ze masz doswiadczenie z Schollem pzdr

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

Zamieszczone przez Andrzej Z.
      To dlaczego skoro wymieniasz produkty tez innych firm nie wspomniales o Shollu ??
      Bo nie jestem w stanie wymienic wszystkiego !!! Proste nie
      Seba w swoim poscie nie wspomnial nic ze je sprzedaje albo ze je sprzeda koledze,
      Sebba w kazdym jednym poście pisze o sprzedawanych przez siebie kosmetykach Niegługo z tego tematu zrobi się oficjalne forum Sholla i Nielsena.
      Ktos miał pretensje, że na forum kosmetyka aut ciągle mówi sie o Zymolu i Swiswaxsie (choc ja tego tam nie widze) tylko ze na tym forum mówi sie wkółko o Shollu i Nielsenie, a jest wiele innych produktów innych marek.
      Zauważ, że ja po pierwsze nie sprzedaje żanych kosmetyków, a po drugie jak pisze o kosmetykach to staram sie wymieniać możliwie dużo marek tak żeby potencjalny kupiec miał pełen przegląd rynku.
      P.S.
      Stworzyłem kiedys przykładową liste kosmetyków Megsa bo z nich głownie korzystam i je znam. PROSIEŁEM żeby inni stworzyli podobne listy KONKURENCYJNYCH MAREK tak aby każdy mógł sobie wybrac coś od każdego producenta. Ale odzewu nie było żadnego. Za to teraz wyjeżdżasz mi z tekstem że
      To dlaczego skoro wymieniasz produkty tez innych firm nie wspomniales o Shollu ??
      Prosze bardzo stwórz przykładowy zestaw produktów Sholla i zamieśc go tutaj !! Nikt nie będzie miał nic przeciwko wręcz będzie to pomocna dla innych. Tylko jak trzeba się troche postarać to nie ma nikogo, ale do krzyku wszyscy pierwsi :?
      Czarny Elegance

Komentarz

• Radso
        Drive
        • 2008
        • 64

S10 i S17 z Scholla daje bardzo dobry efekt jesli chodzi o polerke reczna
        Moze tego sprobuje, chyba nawet jest w Łodzi firma ktora handluje tymi kosmetykami.

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

rozumiem ze masz doswiadczenie z Schollem pzdr
          Mam bo sam przesyłałeś mi próbki i wiesz że opisałem moje wrażenia na kosmetyka aut o tutaj: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=378
          Czarny Elegance

Komentarz

• sebba75
            Ambiente
            • 2009
            • 225

Jeden produkt nie siwadczy o calym swiecie
            Skoro inni uzywaja i sa zadowoleni wiec jak strce jednego klienta moze przezyje,czasem bywa tak¨ze ta topowa etykieta nie swiadczy o wszystkim
            jesli ktos pyta na forum o kosmetyki zawsze mu polece cos z naszej oferty chyba ze mnie admin zbanuje, ty mozesz polecac Megsa itd wolny rynek
            Na forum musi byc troszke pikanteri bo inaczej zamarnie

Komentarz

• Big
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 6389

Oczywiście że nie Pytałeś czy mam doświadczenie z produktami tej marki więc odpisałem.
              Chodzi mi tylko o to żeby za każdym jednym razem nie pisać o Shollu i Nielsenie bo to wygląda trochę tak jak byś na siłę chciał żeby ludzie kupili sprzedawane przez ciebie marki. Oczywiście jeśli ktos pyta sie o opinie o danym produkcie tych marek to trzeba odpowiedzieć ale jeśli piszemy ogólnie to starajmy sie dawac ludziom możliwie duzy przekrój rynku i możliwość wyboru.
              Czarny Elegance

Komentarz

• Radso
                Drive
                • 2008
                • 64

ile ludzi tyle opini.

Komentarz

• sebba75
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 225

Zamieszczone przez Big
                  Oczywiście że nie Pytałeś czy mam doświadczenie z produktami tej marki więc odpisałem.
                  Chodzi mi tylko o to żeby za każdym jednym razem nie pisać o Shollu i Nielsenie bo to wygląda trochę tak jak byś na siłę chciał żeby ludzie kupili sprzedawane przez ciebie marki. Oczywiście jeśli ktos pyta sie o opinie o danym produkcie tych marek to trzeba odpowiedzieć ale jeśli piszemy ogólnie to starajmy sie dawac ludziom możliwie duzy przekrój rynku i możliwość wyboru.
                  Masz racje Big ale Ty za kazdym razem piszesz o Megsie itd
                  Ale masz mooje slowo ze nie napisze juz nic wiecej na temat naszych kosmetykow, nie wkleje zdjec z wykonanych prac luz masz jak w banku nikomu nic nie narzuce
                  Pzdr

Komentarz

• Big
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 6389

Masz racje Big ale Ty za kazdym razem piszesz o Megsie itd
                    O.K. tylko zwróc uwagę ze za tym każdym razem pisze takze ze istnieje wybór wśród innych marek których nazyw przytaczam.
                    Pisząc o Megsie pisze takze, że nie jest to jakaś najlepsza firma i że są lepsze. Jest niezła ale nie najlepsza i zawsze staram się aby ktoś, kto bedzie to czytał nie odniósł wrażenia, że ma kupic megsa bo inaczej jego praca nie da żadnego efektu.
                    Po prostu co jest oczywiste jedne produkty lepsze są w jednej marce a inne u konkurencji.
                    Czarny Elegance

Komentarz

• sebba75
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 225

Big juz ci przyznalem racje i napislem ani slowa na temat naszych ksometykow chyba nie bedziemy sie sprzeczac nie widze powodu zakonczylem swoja dzialalnosc

Komentarz

• MrCleaner
                        Classic
                        • 2009
                        • 11

Zamieszczone przez Big
                        Stworzyłem kiedyś przykładową listę kosmetyków Megsa bo z nich głownie korzystam i je znam
                        Myślę że Sebastian również pisze na podobnej zasadzie , znam go na tyle że wiem że używałem już wieli marek kosmetyków i może opisać czym mu się najlepiej pracowało .

Nie ma co się spinać każdy poleca to co lubi i już Sebba nie kryje się z tym że ma coś wspólnego z schollem i nielsenem wiec Autoreklama w jego wydaniu wydaje się byc jak najbardziej OK.
                        www.MrCleaner.pl

Komentarz

• Maru 123
                          RS
                          • 2008
                          • 4660

czy ktoś z Was tego używał? http://www.sklep.car-spa.pl/pl/produ...pray-seal.html
                          1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• GRUBEER
                            Elegance
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 936
                            • Volkswagen

Zamieszczone przez MrCleaner
                            Nie ma co się spinać każdy poleca to co lubi i już Sebba nie kryje się z tym że ma coś wspólnego z schollem i nielsenem wiec Autoreklama w jego wydaniu wydaje się byc jak najbardziej OK.

Ale ja dodam ze swojej strony tylko tyle ze w swojej zabawie z lakierami zaczynalem od jednak najbardziej popularnego Megs'a wydalem na jego kosmetyki ponad 1000 pln., dostalem kosmetyki do testow od Sebastiana i stwierdzam ze wiecej nie wydam ani zlocisza na kosmetyki Megs'a gdyz osiagam ten sam efekt Tanszym Nielsenem ktorego defakto sprzedaje :twisted: dlatego kazde oferuje to czym najlepiej mu sie pracuje...

[ Dodano: Sro 20 Sty, 10 19:20 ]
                            Big juz ci przyznalem racje i napislem ani slowa na temat naszych ksometykow chyba nie bedziemy sie sprzeczac nie widze powodu zakonczylem swoja dzialalnosc
                            Seba twoje uwagi i porady sa dla nas bardzo cenne gdyz mozna by bylo zebrac kilkunastu chlopakow to moze osiagnelibysmy taki poziom doswiadczenia jak twoje 15 lat 8) tak ze spokoj koty :twisted: :twisted: :twisted:
                            Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
                            Gejsza 6

Komentarz

• sebba75
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 225

Wczesniej byl temat szamponow i ich PH hmmm ciekawy test znalazlem

Jak napisano wnioski mozna wyciagnac samemu

Komentarz

• GRUBEER
                                Elegance
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 936
                                • Volkswagen

Wczesniej byl temat szamponow i ich PH hmmm ciekawy test znalazlem
                                http://forum.kosmetykaaut...der=asc&start=0
                                Jak napisano wnioski mozna wyciagnac samemu

HAHAHAHHAHAHAHA "NEUTRALNE PH" a to dopiero zdziwko :twisted: :twisted: :twisted: to jest cos takiego jak WOSK na ZIME :!: :!: :!: :!: :!: :!: :twisted: :twisted: :twisted: ROTFL
                                Gejsza 6

Komentarz

• wrobel
                                  Rider
                                  S_OCP Member
                                  • 2008
                                  • 365

Panowie a może zamiast "kłócić" się które kosmetyki są lepsze zastosować coś czego nie było do tej pory, mianowicie AXE DETAILER
                                  Co prawda nie jest dedykowany do samochodów ale skoro czyści takie delikatne rzeczy to IMO do fur też się nada :diabelski_usmiech

Komentarz

• Big
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 6389

wrobel, no ciekawe ciekawe 8) Ale czy ktoś tu ma dirty bolls ??
                                    Czarny Elegance

Komentarz

• phoneman
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 3374
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Big, Te dirty bolls nawet podczas czyszczenia pompują piłki
                                      .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• sebba75
                                        Ambiente
                                        • 2009
                                        • 225

Cisza znowu zapadla , pytanko bo kilka osoba na tym forum uzywalo woskow z wyzszej polki.
                                        Jaki wosk byscie nalozyli na ten kolor

Komentarz

• GRUBEER
                                          Elegance
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 936
                                          • Volkswagen

Jaki wosk byscie nalozyli na ten kolor

:twisted: glupie pytanie :!: :!: :!: Zymöl Royale :twisted: :twisted: :twisted:
                                          Gejsza 6

Komentarz

• Maru 123
                                            RS
                                            • 2008
                                            • 4660

sebba75, ostatnio używałem zymol carbon i jest ok. mam też swissvaxa SHIELD ale jeszcze go nie używałem :roll: a może dodo purple haze? :roll: myślę że by się nadał
                                            1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Big
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 6389

Myślę ze Maru ma rację Zymol Carbon fajnie wyciągnałby tu głebię z ciemengo koloru. Ale może można by też spróbowac np. Dodo Juce Blue Velvet. Myslę, że, ciekawy efekt można by na tym lakierze uzyskać też za pomocą Poorboy's World Nattys Blue.
                                              Tylko jedna uwaga. Proponuję uzywac celeanera tej samej marki co wosk. Tak jest bezpieczniej gdyż czasami cleaner jednej marki może nie trawić wosku innej marki.
                                              Czarny Elegance

Komentarz

• sebba75
                                                Ambiente
                                                • 2009
                                                • 225

DoDo znam doskonale wiec myslalem nad Zymolem albo Svissa obecnie musze ten lakier doprowadzic do wygladu i bedzie cos prostego na wykonczenie bardziej sie kieruje pod wiosenne spa

Komentarz

• Maru 123
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 4660

sebba75, pierzesz wnętrze? czego używasz do prania? silnik też myjesz?
                                                  1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Jarek_wawa
                                                    Rider
                                                    • 2009
                                                    • 283

Ta też mam pytanie.
                                                    Co prawda moja Octavia jeszcze niedorobiła się zdjęcia, ale jaki wosk polecacie do takiego lakieru?

Komentarz

Pracuję...